Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@10:45:52 GMT

گالیکش و آزادشهر به ایستگاه هواشناسی نیاز دارند

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۸۰۰۱

گالیکش و آزادشهر به ایستگاه هواشناسی نیاز دارند

اطلاع رسانی از آخرین وضعیت جوی در شهرستان ۶۴ هزار نفری گالیکش که ۵۵ درصد جمعیت آن در ۶۳ روستا زندگی می‌کنند و اقتصاد اصلی آنان بر پایه کشاورزی استوار است، نقش موثری در انجام و تقویت فعالیت‌های این حوزه و جلوگیری از بروز خسارات احتمالی دارد.

فرماندار گالیکش با تاکید برلزوم راه‌اندازی ایستگاه هواشناسی در این شهرستان، گفت: برای استقرار ایستگاه هواشناسی نیاز به تامین زمین مناسب داریم که به‌زودی محقق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمد تجری‌مفرد افزود: اولویت استقرار ایستگاه هواشناسی باتوجه به بافت شهری گالیکش، در محوطه یکی از دانشگاه‌های آزاد اسلامی یا پیام نور این شهرستان است.

وی بابیان اینکه اداره کل هواشناسی گلستان قول مساعد برای راه‌اندازی ایستگاه هواشناسی در گالیکش داده است، اضافه کرد: بحث تامین اعتبار مورد نیاز در جلسات کمیته برنامه‌ریزی شهرستان و استان که قرار است به زودی برگزار شود، مطرح و پیگیری خواهد شد.

همچنین آزادشهر با افزون بر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به سبب موقعیت خاص جغرافیایی و واقع شدن در مسیر اصلی ارتباط با دیگر شهرستان‌های واقع در شرق گلستان و نیز قرار گرفتن محور کوهستانی خوش‌ییلاق در این شهرستان، نیاز به راه‌اندازی ایستگاه هواشناسی دارد.

فرماندار آزادشهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: باتوجه به فاصله ایستگاه هواشناسی علی‌آبادکتول با این شهرستان و وجود زمین‌های کشاورزی مناسب، مناطق مرتفع و فراوانی تردد در جاده خوش‌ییلاق به شاهرود که از جاده‌های ترانزیتی مهم گلستان است، استقرار ایستگاه هواشناسی، دسترسی به جدیدترین اطلاعات هواشناسی به منظور پیشگیری از بروز خسارات ناشی از حوادث طبیعی و رانندگی، میسر خواهد شد.

حمیدرضا ملک حسینی افزود: اداره کل هواشناسی گلستان زمین ۲ هزار و ۵۰۰ متری در آزادشهر در اختیار دارد اما به دلیل مناسب نبودن محل زمین، پیگیری برای جابجایی آن با زمین شهرداری و یا بخش خصوصی درحال انجام است.

در همین پیوند مدیرکل هواشناسی گلستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت که هم اکنون۱۲ شهرستان گلستان دارای ایستگاه‌ هواشناسی هستند و تنها گالیکش و آزادشهر فاقد ایستگاه می‌باشند.

نوربخش داداشی افزود: هم اینک ۱۵۶ ایستگاه و سامانه هواشناسی از انواع مختلف شامل "سینوپتیک، اقلیم شناسی، باران‌سنجی، جاده‌ای، جو بالا، باران سنجی خودکار، پایش گرد و غبار" در استان گلستان فعال است.

وی بابیان اینکه از ۱۰ ایستگاه‌ کاوش جو یا جو بالا در کشور، یک مورد از آن در فرودگاه گرگان مستقر است، اضافه کرد: هم اکنون ۱۳ ایستگاه باران‌سنج خودکار (آنلاین) در مناطق مختلف گلستان وجود دارد که خودکار کردن ۷۸ ایستگاه باران‌سنج دیگر استان نیز در دستورکار است.

مدیرکل هواشناسی گلستان ادامه داد: هم اینک هواشناسی ۲ هزار و ۵۰۰ متر زمین در آزادشهر در اختیار دارد که محل آن برای ایجاد ایستگاه مطالعات هواشناسی کشاورزی این شهرستان مناسب نیست و پیگیری برای تغییر محل زمین در حال انجام است.

وی گفت: پیگیری‌ لازم برای استقرار ایستگاه اقلیم شناسی خودکار در فضای دانشگاه آزاد اسلامی یا پیام نور گالیکش نیز درحال انجام است و به‌زودی این ایستگاه فعال خواهد شد.

داداشی افزود: با وجود تامین تجهیزات لازم برای ایستگاه‌های هواشناسی از سوی سازمان هواشناسی کشور اما احداث ساختمان، نصب، راه‌اندازی و نگهداری تجهیزات نیازمند اعتبارات بالایی است که باید از محل منابع استانی تامین شود.

به گفته وی، میانگین هزینه برای راه‌اندازی هر یک از ایستگاه‌های هواشناسی در آزادشهر و گالیکش حدود ۱۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

برچسب‌ها گالیکش گلستان آزادشهر سازمان هواشناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گالیکش گلستان آزادشهر گالیکش گلستان آزادشهر سازمان هواشناسی اخبار کنکور ایستگاه هواشناسی هواشناسی گلستان استقرار ایستگاه راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۸۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، سازمان فضایی چین اعلام کرد، فضاپیمای شنژو-۱۷ به همراه سه خدمه آن با موفقیت در شمال چین فرود آمد. براین اساس، این کپسول با سه فضانورد در ساعت ۶:۳۷ بعد از ظهر با موفقیت به محل فرود دانگ فنگ در منطقه خودمختار مغولستان داخلی شمال چین بازگشت. 

طبق نتایج بررسی‌های اولیه، هر سه خدمه به نام‌های تانگ هونگبو، تانگ شنجی و جیانگ شینلین در وضعیت خوبی هستند.

تانگ هونگبو، رکورد طولانی‌ترین اقامت یک فضانورد در فضا را به نام خود ثبت کرده که در مجموع ۲۷۹ روز برای دو سفر خود به ایستگاه فضایی چین بوده است.

چین اعلام کرده است که ماموریت فضایی سرنشین‌دار شنژو-۱۷ موفقیت آمیز بوده است. طبق گزارش آژانس فضایی این کشور، فضانوردان این مرحله از ماموریت‌های فضایی در سلامت کامل هستند و شنژو-۱۷ به عنوان دومین مأموریت سرنشین‌دار مرحله کاربرد و توسعه ایستگاه فضایی چین ثبت شد. این سه فضانورد اکتبر سال گذشته میلادی به ایستگاه فضایی چین پرتاب شدند و حدود نیم سال در مدار زمین اقامت داشتند.

خدمه شنژو-۱۷، ۸۴ آزمایش علمی را در مدار انجام دادند و بیش از ۲۰۰ نمونه را در زمینه‌های مختلف مانند بیوتکنولوژی و پزشکی فضایی بررسی کردند که نمونه‌ها برای مطالعه علمی تحویل داده شدند.

پیش از این، کابل پنل‌های خورشیدی ماژول هسته تیان‌هه در اثر برخورد زباله‌های فضایی قرار گرفته بود که باعث از بین رفتن نسبی منبع تغذیه شده بود و خدمه شنژو-۱۷ با پیاده‌روی‌های فضایی خارج از ایستگاه نخستین مأموریت بیرونی تعمیر ایستگاه مداری چین را اجرا کردند.

براساس اعلام سازمان فضایی چین، این کشور به غیر از ماموریت‌های سرنشین‌دار، قصد دارد کاوشگر ماه چانگ‌ای‌۶ را در اوایل ماه می‌پرتاب کند. این کاوشگر قرار است طی این ماموریت نمونه‌هایی را از سمت دور ماه جمع آوری کند که نخستین نمونه از این نوع در تاریخ بشر است.

با بازگشت فضانوردان به زمین، تمامی مذاکرات و مطالعات مربوط به عملکرد پیشرفته فنی فضانوردی و تکنولوژی‌های مرتبط با ایستگاه مداری شروع شده و اطلاعات و داده‌های مورد نیاز برای مأموریت‌های آینده برنامه‌ریزی و ارزیابی می‌شود.

فرود موفقیت‌آمیز فضانوردان شنژو-۱۷ در شمال چین نشان از توانایی و تجربه چین در زمینه فضانوردی دارد؛ علاوه‌براین، این کشور در جهت پیشبرد تحقیقات و مأموریت‌های فضایی خود با پیشرفت‌های قابل توجهی روبه‌رو است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در زرند
  • نصب ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در شهرستان زرند
  • پیش بینی باران بهاری برای امروز
  • آغاز آبرسانی به زمین‌های کشاورزی فلارد
  • آبرسانی به ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی فلارد
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • بارش‌های رگباری زنجان را فرا می‌گیرد
  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان
  • شکست رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج ایستگاه شهید سلطانی افتتاح می شود